Teriyaki-gehakt met uiensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor het teryaki-gehakt:

Kook de rijst in water met een beetje groentebouillon op een zacht vuur gaar en droog. 
Bak het gehakt een paar minuten in een scheutje olie. 
Voeg de ui, de knoflook en het grootste deel van de wortelreepjes toe. 
Als de ui glazig is, voeg dan het grootste deel van de paprikareepjes toe. 
Bak de overige paprikareepjes en wortelreepjes apart en zet ze opzij voor de afwerking.
Voeg gember, komijn en een snuifje peper toe. 
Roer de gare rijst door het mengsel. 
Maak de teriyakisaus door in een steelpan de suiker, sojasaus en ketjap samen op te warmen totdat de suiker oplost tot een vloeibare saus.
Voeg de saus toe aan het gehakt-rijstmengsel. 

Voor de uiensaus

Fruit de uien in druivenpitolie in een steelpan op matig vuur tot ze licht beginnen te kleuren. Neem de tijd (dit duurt wel 20 min.) en schep regelmatig om.  
Voeg laurier, rozemarijn, sojaroom en sojasaus toe en laat de saus op laag vuur nog 15 min. trekken.  
Doe in de blender en pureer zeer fijn. Haal eventueel door een zeef voor een nog fijner resultaat.
Breng de saus op smaak met peper en zout.  Werk af met een klein scheutje sojaroom indien ze te dik is. 

Voor de afwerking

Maak een torentje van het teriyakigehakt. Dresseer de uiensaus eromheen en werk af met de apart gebakken paprika en wortelreepjes, het groen van de lente-uien en een of meer krokantjes.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs