Thai Green Curry

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Oosters
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Hoofdgerecht
  • Bron: Dit is een recept uit 'Veggie Aziatisch koken. De oosterse keuken met veel groente' van Rain Lundström. Lannoo.

wrapper

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de currypasta in een kleine blender. Schraap tussentijds de wand van de blender schoon. Voeg zo nodig water toe, tot er een dikke, gelijkmatige currypasta ontstaat; meestal heb je ca. 3 eetlepels water nodig.

Verdeel de broccoli in roosjes en hak ze fijn. Verhit wat olie in een grote pan en bak de currypasta een paar minuten, tot hij lekker begint te ruiken. Voeg de broccoli toe en bak hem een paar minuten mee. Voeg de bonen toe en bak nog een paar minuten. Doe de bouillon, kokosmelk, suiker en kaffirlimoenblaadjes erbij en laat zachtjes koken tot de broccoli zacht is, ca. 10 minuten. Breng eventueel op smaak met zout.

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Voeg de spinazie, jalapeñopeper en het grootste deel van het Thais basilicum toe aan de stoofpot. Verdeel de noedels en curry over 4 kommen. Garneer met taugé, pinda's en het resterende Thais basilicum. Knijp bij het serveren de partijen limoen erboven uit.

Verticale tabs