Ingrediënten voor 4 personen
- 7 el olijfolie
- 1 wit van prei
- 1 stengel citroengras
- 1 rode chilipeper
- 5 dl kokosroom
- 300 g mais
- 8 dl groentebouillon
- 1,5 tl ruwe rietsuiker
- 1/2 limoenen
- 2 limoenblaadjes
- 1 pastinaak
- 2 aardappelen
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1,5 tl gedroogde basilicum
- 1,5 tl gedroogde rozemarijn
- 1,5 tl gedroogde oregano
- 5 tl chilivlokken
- 5 tl gerookt paprikapoeder
- zeezout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
wrapper
Groentechips
Verwarm de oven op 165°.
Snijd de pastinaak en aardappelen in dunne schijfjes en meng er de 5 el olie en de kruiden onder.
Leg de groenteschijfjes op een rooster en laat 12 min bakken tot alles knapperig en lichtbruin is.
Laat afkoelen en serveer koud bij de soep.
Maïssoep
Snijd de peper, het wit gedeelte van het citroengras en de prei in fijne plakjes en stoof alles samen in olijfolie gedurende 5 à 6 minuten tot de prei zacht is.
Voeg de kokosroom, bouillon, maïs, suiker en limoensap toe en breng aan de kook. Voeg zout toe naar smaak.
Laat 15 minuten sudderen en mix de soep daarna.
Voeg de gescheurde kaffirlimoenblaadjes toe en laat nog 2 minuten sudderen.