Ingrediënten voor 10 personen
- 250 g rijstvermicelli
- 750 g vegan gehakt (Greenway)
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 el verse geraspte gember
- 1 kl lookpoeder
- 125 g rode uien (heel dunne maantjes)
- 500 g ijsbergsla (gesnipperd)
- 300 g bleekselder (julienne)
- 700 g sperziebonen (gestoomd)
- Voor de dressing:
- 60 ml citroensap
- 15 ml Kikoman sojasaus (+ erin geweekt ½ vel Nori, héél fijn gesnipperd)
- 10 g kristalsuiker
- 10 g knoflook (geplet)
- 20 ml sushi-azijn
- 40 ml water
- chilivlokken (naar smaak)
- Voor de lente-rolletjes:
- rijstpapier
- 4 el pindakaas
- 4 el tamari (glutenvrije sojasaus)
- 4 el citroensap
- 4 el water (of meer, naar smaak)
- 1 el ahornsiroop
- 1 cm verse gember (optioneel)
- enkele mooie sla bladeren (radicchio, ijsberg, witte of rode kool,...)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij
- Bron: Dit recept werd ontwikkeld door Ann Veeckman voor EVA
- Foto's: Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
Maak de dressing.
Meng alle ingrediënten en klop stevig door tot de suiker is opgelost.
Proef en pas aan naar smaak.
Bak het gehakt in enkele minuten rul op hoog vuur met de zonnebloemolie, geraspte gember en knoflookpoeder. Laat licht karamelliseren.
Laat de rijstnoedels wellen in heet water, volgens instructies op de verpakking.
Spoel met koud water, laat uitlekken en ga er grof met het mes door.
Meng de rijstnoedels met de groenten en de dressing.
Als lunch:
Serveer de salade in een bowl. Dresseer het gehakt op de groentjes en werk af met korianderblaadjes, gehakte pinda’s, enkele gehalveerde kerstomaatjes, een partje limoen.
Als voorgerecht of fingerfood:
Mix de pindakaas met de tamari, het citroensap, het water, de ahornsiroop en de gember tot een gladde saus.
Dompel een vel rijstpapier enkele seconden onder in lauw water tot het handelbaar is.
Verdeel wat van de salade op het vel en hierop wat gehakt.
Vouw het rijstpapier toe en rol op.
Serveer de lente-rolletjes in een mooi slablad met de pindasaus als dip.