Tiramisù

Ingrediënten voor 8 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Begin met de cake: zeef bloem, bakpoeder en zout in een mengkom. Roer er de bruine suiker door. Voeg vervolgens water en zonnebloemolie toe en meng tot een homogeen deeg. Giet het deeg in een ingevette bakvorm van +/- 30 x 15 cm en bak de cake gedurende 30 minuten op 180°C.
  3. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  4. Maak vervolgens de vulling: doe yofu en cashewnoten in de blender en meng tot er geen brokjes meer zijn. Voeg vervolgens bloem, poedersuiker, olie, vanille en amaretto toe en blend enkele minuten tot er een dikke massa ontstaat.
  5. Haal de cake uit de vorm en snijd hem horizontaal in dunne plakken (2 à 3).
  6. Meng ondertussen de koffie met de 2 el amaretto.
  7. Leg een plak cake in een glazen schaal en overgiet met wat van het koffiemengsel (doe dit voorzichtig met een lepel). Bedenk de laag cake met een laag crème. Herhaal dit nog een keer.
  8. Plaats de tiramisu in de koelkast, bij voorkeur een volledige nacht.
  9. Werk af met gezeefd cacaopoeder.

Tips

Als je een snellere (maar minstens even lekkere) tiramisu wilt maken kan je ook speculoosjes gebruiken in plaats van zelf gebakken cake! Vul daarvoor een schaal afwisselend met in koffie gedoopte speculoosjes en lagen crème.

Je kan de tiramisu ook in glaasjes maken: snijd dan met een glas rondjes uit de laag cake en ga vervolgens op dezelfde manier te werk.

Verticale tabs