Ingrediënten voor 10 personen
- 1 l Alpro for professionals Soja cuisine
- 100 ml sterke koffie
- 120 ml agavesiroop
- 3 g agar agar
- 1 snufje zout
- 20 g cacaopoeder
- 50 ml Alpro Soja No Sugars
- Voor de afwerking: (optioneel)
- speculaas
- chocoladeparels
- met chocolade omhulde koffiebonen
- Alpro Whipping
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Bron : Dit is een recept van EVA. Foto (c) Toos Vergote.
wrapper
Bereiding koffie panna cotta
Doe 500 ml room samen met de koffie, 1,5 g agar agar, 60 ml agave en een snufje zout in een steelpan en laat op een zacht vuur kort indikken
Verdeel de koffie panna cotta over glaasjes en laat opstijven.
Bereiding chocolade panna cotta
Doe de overige 500 ml room in een blender met het cacaopoeder, sojadrink, overige agavesiroop en agar agar.
Mix deze glad.
Giet in een steelpan en laat indikken op een zacht vuurtje.
Giet deze mengeling over de opgesteven koffie panna cotta. Laat het geheel volledig opstijven.
Voor de afwerking
Werk af met verkruimelde speculaasjes, chocoladeparels en/of koffiebonen en een flinke toef plantaardige slagroom.