Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g pastinaken
- 1/2 el citroensap
- 6 el rietsuiker
- 1 dl opklopbare (soja) slagroom
- 1 peer
- 1 dl witte wijn
- 50 g rietsuiker
- 60 g speculaas
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Veggie voor starters
wrapper
Bereiding
- Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Mix ze met het citroensap en 6 el suiker.
- Klop de slagroom minstens 2 minuten goed op.
- Meng de pastinaak met de slagroom.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd haar in schijfjes.
- Verwarm de witte wijn met 50 g suiker en stoof de perenschijfjes hierin gedurende enkele minuten. Giet het overgebleven vocht in een apart schaaltje. Laat de peren afkoelen.
- Leg 50 g speculaaskoekjes even in het perenvocht en bedek er de bodem van een schaal mee. Dek ze af met een laagje peer, maar houd enkele schijfjes apart.
- Verdeel de pastinaakroom over de schaal.
- Snijd de resterende perenschijfjes in stukjes en strooi ze over de room.
- Verkruimel de overgebleven speculaas en strooi de kruimels over de tiramisu.
Dit is een recept uit 'Veggie voor starters'.