Ingrediënten voor 2 personen
- Keukenmachine
- steelpan
- Broodrooster
- Voor de kokosspread:
- 150 g geraspte kokos
- 1 el kokosolie
- 2 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
- 2 el ahornsiroop
- 1 snuf zout
- 2 sneetjes volkorenbrood
- Voor de topping:
- 2 nectarines , in plakjes
- 1 handvol bramen
- 1 handvol amandelen , gehakt
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een recept uit 'Easy Vegan All-day Breakfast. Makkelijk en snel voor ieder moment' van Sanne van Rooij. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
wrapper
Bereiding
Doe de geraspte kokos, de kokosolie en het citroensap in de keukenmachine en draai tot een romige spread. Schraap steeds tussendoor even de kokos van de randen en de bodem zodat deze mooi wordt meegenomen in de spread.
Voeg het vanille-extract, de ahornsiroop en het zout toe. Laat je keukenmachine nog 1 minuut draaien.
Rooster het brood in de broodrooster.
Besmeer het geroosterde brood met de kokosspread en garneer met plakjes nectarine, bramen en gehakte amandelen.
Tip
Voor een tropisch effect kun je ook mango en passievrucht gebruiken als topping.