Ingrediënten voor 4 personen
- 16 satehstokjes
- 1 el arachideolie
- 1/2 tl zout
- 1 el currypoeder (of kerrie)
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘Vegan East. Plantaardige gerechten uit de oosterse keuken.’ van Milou van der Will. Good Cook B.V.
wrapper
Bereiding
Zet de stokjes in een groot glas water, dan verbranden ze ze straks niet zo snel.
Maak de marinade door de olie te mengen met het zout, de currypoeder, kurkuma, gemberpoeder, sojasaus en knoflook. Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe bij de marinade en meng.
Rijg de sateh, 4 blokjes per stokje. Laat minstens een uur marineren.
Rooster de sateh op een houtskoolvuurtje op de bbq. Als het nou giet van de regen: bak ze een minuut of 20 in de oven op 200 °C (keer halverwege) en zet de laatste minuut de grill aan.
Serveer met de pindasaus, sjalot en pinda’s.