Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g firm tofu
- 2 - 3 el edelgist
- 1/2 tl kala namak (of naar smaak)
- 1/8 el kurkuma (enkel voor de kleur)
- 1 kleine rode uien of sjalot, fijngesnipperd
- zwarte peper
- olijfolie
- 1 handje bieslook gehakt (of groene kruiden naar smaak)
- 1/4 cup water
- 2 dikke plakken Roggebrood
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hapje
- Bron: Dit is een recept van Sandra op haar blog SANSkeuken.
wrapper
Bereidingswijze
Fruit de ui in een scheutje olijfolie tot hij glazig is en lichtjes begint te karameliseren.
Snijd de tofu in grove stukken en voeg die bij de ui.
Verkruimel de tofu al bakkend met een vork of pureestamper.
Roer de edelgist, de kala namak en de kurkuma door de tofu en meng goed. Laat even doorwarmen.
Voeg de bieslook en een scheut water toe en bak verder tot de tofu het vocht bijna volledig heeft opgenomen. Het moet een beetje smeuïg blijven.
Kruid naar smaak.
Toast ondertussen het brood goudbruin.
Schep de scrambled tofu op de toast en serveer met gegrilde tomaat.