Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de bodem:
- 150 g amandelen
- 150 g medjoul dadels
- 50 g pure chocolade
- Voor de vulling:
- 400 g Céréal Bio Tofu Zijdezacht
- 115 g agavesiroop
- sap van 1/2 citroen
- de zaden van een half vanillestokje
- 150 g speculoos
- Voor de afwerking:
- 50 g chocolade (naar keuze)
- 50 g geraspte kokos
- vegan aardbeienijs (optioneel)
- enkele frambozen en/of aardbeien
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit is een recept van EVA voor Céréal Bio. Foto: Toos Vergote (c).
wrapper
Voor de bodem
Blend de amandelen met de dadels en de pure chocolade tot een dikke, plakkerige deegbal.
Druk het deeg in een cake-springvorm en zet in de diepvries.
Voor de vulling:
Blend de Céréal Bio Tofu Zijdezacht met de rest van de ingrediënten (behalve de speculoos) tot een romig mengsel. Dit kan echt wel even duren.
Haal de cakevorm uit de diepvries en gebruik de helft van het romige mengsel om de tweede laag te maken. Zet de andere helft in de koelkast en zet de cakevorm opnieuw in de diepvries, voor minstens een uur.
Haal het mengsel uit de koelkast en voeg de speculoos toe. Blend op hoge snelheid tot een fijn mengsel. Maak hiermee de derde laag van je taartje.
Zet de cakevorm weer minstens 2 uur in de diepvries.
Haal het taartje uit de vorm en snij in dunne plakken.
Afwerking:
Werk af met chocolade, kokosrasp, aardbeienijs en vers rood fruit. Serveer onmiddelijk.