Ingrediënten voor 12 personen
- Voor de bodem:
- 150 g amandelen
- 150 g Medjoul dadels
- 50 g pure chocolade
- Voor de vulling:
- 300 g cashewnoten geweekt
- 120 g kokosmelk
- 115 g agavesiroop
- sap van een halve citroen
- 80 g vloeibare kokosolie
- 1/2 vanillestokje
- 150 g speculoos
- Voor het aardbeienijs:
- 1 bakje aardbeien
- 1 l kokosmelk
- 200 g suiker
- 300 ml water
- Voor de afwerking:
- 50 g chocolade
- 50 g kokosrasp
- frambozen en/of aardbeien
wrapper
Voor de bodem
Blend de amandelen met de dadels en de pure chocolade tot een dikke, plakkerige deegbal.
Druk het deeg in een cake-springvorm en zet in de diepvries.
Voor de vulling
Blend de cashewnoten met de rest van de ingrediënten (behalve de speculoos) tot een romig mengsel. Dit kan echt wel even duren.
Haal de cakevorm uit de diepvries en gebruik de helft van het romige mengsel om de tweede laag te maken. Zet de andere helft in de koelkast en zet de cakevorm opnieuw in de diepvries, voor minstens een uur.
Haal het mengsel uit de koelkast en voeg de speculoos toe. Blend op hoge snelheid tot een fijn mengsel. Maak hiermee de derde laag van je taartje.
Zet de cakevorm weer minstens 2 uur in de diepvries.
Haal het taartje uit de vorm en snij in dunne plakken.
Voor het aardbeienijs
Voeg alle ingrediënten samen in een pot en zet even in de diepvries.
Draai af in de Pacojet.
Afwerking
Serveer met chocolade, kokosrasp en vers rood fruit.
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.