Trifle van kokosyoghurt, amandel-chiapudding, rode vruchten en kokoskoekje

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Lang
  • Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Sojavrij
  • Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.

wrapper

Voor de amandel-chiapudding

Doe alle ingrediënten in een maatbeker.
Klop goed door elkaar.
Dek af met folie en zet min. 6 uur in de koeling zodat het chiazaad en de havermout kunnen weken en opzwellen.  

Voor de kokosyoghurt

Meng alle ingrediënten in een kom.
Verdeel het kokosmengsel over je kommetjes en zet in de vriezer gedurende 2 uur.

Voor de rode vruchtenpuree

Mix de helft van de aardbeien en frambozen in een kookpot.
Warm op, en voeg dan de agar toe.
Meng de rest van de rode vruchten erbij en laat het geheel afkoelen.

Voor het kokoskoekje

Verwarm de oven voor op 180°C. 
Meng alle ingrediënten.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit het in dunne staafjes op een met bakpapier beklede bakplaat.  
Bak de koekjes gedurende 5 à 10 min. in de oven op 180°C. Laat afkoelen. 

Afwerking

Haal de kommetjes met de kokosyoghurt uit de diepvries.
Roer het chiamengsel nog eens goed door elkaar en schep het in de potjes.
Verdeel de rodevruchtenpuree daaroverheen.  
Werk de potjes af met wat kokosschilfers, een blaadje munt en de koekjes.   

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs