Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de amandel-chiapudding:
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 1 el (15g) chiazaad
- 4 el (100 g) havermout
- 2 el (20 g) amandelmeel
- 60 g hazelnoten gehakt
- 1 tl amandelextract
- 1 tl vanille extract
- 2 tl ahornsiroop
- Voor de kokosyoghurt:
- 250 ml kokosyoghurt
- 2 tl ahornsiroop
- 1 tl vanille extract
- 3 el kokosrasp
- Voor de rode vruchtenpuree:
- 200 g diepgevroren frambozen
- 200 g diepgevroren aardbeien
- 1 tl ahornsiroop
- 1 tl vanille extract
- 4 g agar agar
- Voor het kokoskoekje:
- 25 g plantaardige margarine
- 25 g suiker
- 2 tl vanille extract
- 20 g kokosschilfers
- 40 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el water
- 20 g diepgevroren frambozen gehakt
- voor de garnering:
- verse munt
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Nagerecht
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.
wrapper
Voor de amandel-chiapudding
Doe alle ingrediënten in een maatbeker.
Klop goed door elkaar.
Dek af met folie en zet min. 6 uur in de koeling zodat het chiazaad en de havermout kunnen weken en opzwellen.
Voor de kokosyoghurt
Meng alle ingrediënten in een kom.
Verdeel het kokosmengsel over je kommetjes en zet in de vriezer gedurende 2 uur.
Voor de rode vruchtenpuree
Mix de helft van de aardbeien en frambozen in een kookpot.
Warm op, en voeg dan de agar toe.
Meng de rest van de rode vruchten erbij en laat het geheel afkoelen.
Voor het kokoskoekje
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle ingrediënten.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit het in dunne staafjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes gedurende 5 à 10 min. in de oven op 180°C. Laat afkoelen.
Afwerking
Haal de kommetjes met de kokosyoghurt uit de diepvries.
Roer het chiamengsel nog eens goed door elkaar en schep het in de potjes.
Verdeel de rodevruchtenpuree daaroverheen.
Werk de potjes af met wat kokosschilfers, een blaadje munt en de koekjes.
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.