Ingrediënten voor 4 personen
- 90 g havermout
- 450 ml Lima Oat Drink Coco
- 1 el chiazaad
- 1 tl vanille-essence
- 1 takje citroengras doormidden gesneden en gekneusd
- zeezout
- 1 mango geschild en ontpit
- 2 cm gember geraspt (of naar smaak)
- 1 - 2 passievrucht
- zeste van 1 limoen
Extra info
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Allergie: Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Sandra op haar blog San's keuken.
wrapper
Maak de ontbijttaartjes de avond voordien. Serveer ze koud.
Meng de melk met de havermout, het chiazaad en de vanille in een steelpannetje. Voeg het citroengras en een snufje zout toe. Breng aan de kook terwijl je regelmatig goed roert. Laat 5 minuten doorkoken. Zet het vuur af en laat de havermoutpap afkoelen.
Mix ondertussen de mango met de geraspte gember tot een gladde puree. Zet in de koelkast.
Neem leuke bordjes en plaats een serveerring in het midden. Verwijder het citroengras, verdeel de afgekoelde havermout over de ringen. Hou voldoende ruimte over voor de mangopuree morgen. Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.
Neem de bordjes uit de koelkast. Schep een laagje mangopuree op de taartjes. Rasp de zeste over de puree. Snijd de passievrucht(en) doormidden en plaats een halve vrucht op elk taartje. Verwijder de serveerring vlak voor het serveren.
Smakelijk!