Vanille ijsjes met salted caramel & chocolade

Ingrediënten voor 12 personen

Extra info

  • Kooktijd: Lang
  • Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
  • Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek 'Eet jezelf stralend gezond. 90 plantaardige recepten voor meer energie en geluk' van Mafalda Pinto Leite. Uitgeverij Becht.

wrapper

Bereiding

Doe voor het maken van het vanille-ijs alle ingrediënten in een krachtige blender en pureer tot een glad mengsel. Schenk het vanillemengsel in ijslollyvormpjes, die je voor ongeveer twee derde vult. Je houdt dan als het goed is nog wat van het mengsel over in de blender. Zet de vormpjes in de vriezer terwijl je h et salted caramel-ijs maakt.

Voeg voor het maken van het salted caramel-ijs alle ingrediënten bij de rest van het vanillemengsel in de blender en meng tot een gladde mix. Haal de vormpjes uit de vriezer en schenk het karamelmengsel over de vanille in de vormpjes. Marmer de twee soorten ijs met een theelepeltje een beetje door elkaar. Steek de lollystokjes erin en zet een nacht in de vriezer, of tot de ijsjes bevroren zijn.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Wanneer de ijsjes bevroren zin, doop je de ijslollyvormpjes kort in warm water zodat de ijsjes eenvoudig los komen. Leg ze op de bakplaats. Leg de bakplaat in de vriezer zodat de ijsjes bevroren blijven terwijl je het chocoladelaagje maakt.

Maak het chocoladelaagje: schep het cacaopoeder in een hittebestendige kom en zet deze op een kom met heet water. Voeg de kokosolie en cacaoboter toe en roer tot alles gesmolten is. Roer de ahornsiroop en het vanillepoeder erdoor en schenk het chocolademengsel in een hoog, breed glas. Pak een ijsje uit de vriezer en doop dit snel in de chocolade. Schud overtollige chocolade er voorzichtig af zodat de chocoladelaag niet te dik is, en bestrooi het ijsje meteen met amandelschaafsel. Leg het ijsje terug in de vriezer en herhaal met de rest van de ijsjes. Vries minsten 5 minuten in of tot de chocoloade op het laatste ijsje is gestold. Je kunt de ijsjes een maand in de vriezer bewaren.

Verticale tabs