Vanillewentelteefjes met aardbeiensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Snijd het vanillestokje in de lengte open met een scherp mes en schraap het vanillemerg eruit. Doe het merg in een mengkom.

Voeg de plantaardige vanillemelk, de kokosmelk, het kikkererwtenmeel, de ahornsiroop, de arrowroot, het vanille-extract en het zout toe. Meng dit goed.

Verwarm de oven voor op de laagste stand. Zet een koelrekje (of taartrooster) op een bakplaat en zet dit opzij.

Zet een grote koekenpan op middelmatig vuur en doe hier een scheut olie in en laat opwarmen. Dip 1 of 2 sneetjes brood (afhankelijk van hoeveel er in je pan kunnen) in het melkmengsel en laat ze aan elke kant zo’n 10 seconden weken. Leg de sneetjes in de pan en bak ze tot ze gebruind en knapperig zijn. Leg ze op het koelrekje en plaats de bakplaat in de oven zodat ze warm blijven tot ze worden geserveerd. Bak alle andere sneetjes en doe daarbij elke keer opnieuw wat olie in de pan.

Om de aardbeiensaus te maken: doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Verminder het vuur en laat het mengel, terwijl je blijft roeren, sudderen voor ongeveer 5 minuten zodat het kan indikken. Houd de saus warm tot ze geserveerd wordt.

Verticale tabs