Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g asperges
- 200 g tofu uitgeperst
- 150 ml sojaroom
- 1 grote klont sojaboter
- scheutje citroensap
- 1 tl groentebouillonpoeder
- 1 tl kala namak
- 1 tl currypoeder
- 1 tl kurkuma
- snuifje zwart peper
- peterselie
- bosuitjes
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Kesja op haar blog SoyAndSeitan.
wrapper
Bereiding
Kook de asperges gaar en hou warm.
Prak de tofu in kleine blokjes met een vork.
Bak de tofu krokant in een beetje olie.
Bestrooi de tofu met curry poeder, kurkuma en kala namak naar smaak en roer goed zodat de tofu mooi geel ziet.
Warm in een steelpannetje de sojaroom op en doe de theelepel groentebouillonpoeder erbij.
Doe er een scheutje citroensap overheen en kruid naar smaak af met zout en zwarte peper. Laat als laatste het klontje sojaboter in de saus smelten.
Leg de asperges op een bord, doe er tofu blokjes over en dan de saus. Garneer met peterselie en bosuitjes.
De asperges op z'n Vlaams zijn heel lekker met kroketjes!