Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pakjes plantaardige balletjes
- 1 fles tomaten passata
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 blokje groentebouillon
- 1 scheutje sojasaus (optioneel)
- 4 grote aardappelen
- 1/2 knolselder
- 1 preistengel
- 1 scheutje olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron:: Wim Ballieu
wrapper
Schil de aardappelen in snij in 4.
Schil de knolselder en snij in grote stukken.
Zet alles onder koud water met een snuifje zout.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten gaar koken.
Giet de aardappelen en knolselder af, laat kort even “drogen” op het vuur zonder deksel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de prei fijn, spoel en bak krokant aan in een scheutje ollijfolie. Voeg deze toe en “stoemp” alles fijn.
Je zal zijn dat extra vetstof niet nodig is, de knoselder zorgt voor voldoende smeuïgheid.
Snipper de sjalot fijn.
Schil het lookteentje, verwijder het groene binnenste en snij fijn. Fruit aan in een pannetje met een eetlepel olijfolie.
Voeg de tomatenpassata toe en verkruimel het blokje groentenbouillon hierin. Laat even inkoken. Werk eventueel af met een scheutje sojasaus voor extra “swung”.
Bak de balletjes aan in een pannetje gedurende ongeveer 7 minuten. Je kan deze eventueel ook in de oven of airfryer bakken als je dat makkelijker vindt. Voeg deze toe aan de ingekookte saus.
Smakelijk!