Vegan kaasrolletjes met sinaasappel-vijgenchutney

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Kook de cashewnoten 10 minuten en giet ze af. Doe alle ingrediënten voor de kaasjes in de keukenmachine en mix tot een fijn mengsel. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.

Laat het cashewmengsel 1 uur in de koelkast opstijven.

Pel intussen voor de chutney de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een steelpan.

Voeg de vijgen en port toe en zet de pan op laag vuur. Laat de port een beetje inkoken en schep dan de amandelen erdoor. Neem de pan van het vuur, laat de chutney afkoelen en doe hem dan over in een schaaltje
of als je hem wilt bewaren in een gesteriliseerd potje.

Vorm met je handen na 1 uur opstijven vier kazen van het cashewmengsel. Strooi de toppings op verschillende bordjes en wentel de vegan kaasjes erdoor.

Serveer de vegan kaasrolletjes met de vijgensinaasappelchutney en crackers.

Toppings
Topping 1: 2 el bieslook
Topping 2: 2 el gerookte paprikapoeder, 1 el chilivlokken
* Topping 3*: 2 el gedroogde oregano, 2 el gedroogde lavendel
Topping 4: 2 el sesamzaad, 2 tl versgemalen peper

Verticale tabs