Ingrediënten voor 2 personen
- 375 g macaroni
- 1 kop erwtjes diepvries
- 2 grote, bloemige aardappelen
- 2 grote wortelen
- 250 g butternut pompoen
- 1 grote ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 kop ongezoete sojamelk of andere plantaardige melk
- 1 koffielepel losse groentebouillon of 1 verkruimeld bouillonbloje
- 2 el edelgistvlokken
- nootmuskaat
- peper
- zeezout
- 150 g shiitakes
- zongedroogde tomaat
- peterselie
- groot handvol granola
- plantaardige bakboter
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Amber Verhasselt en Chiara Coen op hun blog Flaubert's Carrot.
wrapper
Bereiding
Schil de aardappelen en de wortelen.
Snijd de aardappelen, de wortelen en de pompoen in grote stukken. Kook ze gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Snijd de ui en de look in stukken. Fruit ze een paar minuten aan in een beetje plantaardige vetstof.
Doe de gekookte groenten en de gebakken ui en look in een blender.
Voeg er kurkuma, lookpoeder, plantaardige melk, groentenbouillon, edelgist, nootmuskaat, peper, zout en een paar eetlepels heet water toe.
Blend tot een sauzige consistentie! Voeg gerust een beetje meer water toe als dat nodig is.
Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Gooi er de laatste 2 minuten van de kooktijd de erwtjes bij.
Bak intussen de shiitakes goudbruin in een beetje plantaardige vetstof, op een hoog vuur.
Giet de macaroni en erwten af in een vergiet.
Meng de saus onder het pasta-erwtenmengsel.
Doe de met-saus-doordrenkte macaroni in diepe borden.
Decoreer met de shiitakes, zongedroogde tomaatjes en peterselie.
Bestrooi elk bord met veel granola (en eventueel een nog een beetje edelgist for extra cheesiness.)