Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g fijne tarwebloem
- 50 g noedels
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- 2 lente-uitjes
- 50 g gember
- 1/4 Chinese kool
- 200 g shiitakes
- 250 g tofu
- 130 ml Boni zoete chilisaus
- 3 el Boni sojasaus
- 1 kl Boni sesamolie
- 2 kl suiker
- arachideolie
- koriander
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Recept van Spar in het kader van de VeggieChallenge
wrapper
Werkwijze:
Deeg
-
Meng de bloem met een snuifje zout. Breng 220 ml water aan de kook en giet bij de bloem.
-
Roer het water met een lepel door de bloem en laat afkoelen. Kneed verder met je handen tot een gladde bol.
-
Bestrijk met arachideolie en pak in met plasticfolie. Laat 30 min rusten op kamertemperatuur.
Vulling
-
Gaar de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, spoel koud, laat goed uitlekken en snij in stukjes van 1 à 2 cm lang.
-
Pel de sjalot en look en snipper fijn. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.
-
Snipper de shiitake en Chinese kool fijn. Meng de shiitake met de Chinese kool, sjalot, look, lente-ui, gember, 30 ml sweet chilisaus, sojasaus, sesamolie en suiker. Verkruimel de tofu erbij, voeg de glasnoedels toe en meng goed.
Afwerking
-
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek cirkels uit van 9 cm. Dek de cirkels af met een vochtige handdoek tot gebruik.
-
Leg 1 kl van de vulling in het midden van een deegrondje, bestrijk de rand van elke deegcirkel met water en vouw dicht.
-
Stoom de mandu 10 min gaar in een stoommandje bedekt met bakpapier.
-
Serveer met de rest van de sweet chilidip en wat koriander.