Ingrediënten voor 4 personen
- 3 handenvol ongezouten, geroosterde cashewnoten enkele uren geweekt in water
- 1 bussel radijzen loof
- 2 handenvol rucola
- 2 handenvol basilicum blaadjes
- citroensap van een halve citroen
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- peper en zout
- 500 gram kleine pasta (macaroni, penne, farfalle, whatever)
- 270 gram halfgedroogde kerstomaatjes in olie + de olie waar de tomaatjes in zitten
- 2 lapjes geroosterde gepekelde paprika's
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Amber Verhasselt en Chiara Coen op hun blog Flaubert's Carrot.
wrapper
Bereiding
Doe de geweekte cashews, het radijsloof, de rucola, de basilicumblaadjes, het citroensap, de olijfolie, de look, de edelgistvlokken, peper en zout in een blender en mix tot een romige pesto.
Kook de pasta al dente en giet af. Laat even afkoelen tot ie lauw is.
Snijd de geroosterde paprika in kleine stukjes.
Meng de pesto onder de pasta.
Voeg de kerstomaatjes (met hun olie!) toe aan het pasta-pestomengsel en meng goed onder mekaar.
Voeg de paprikastukjes toe en meng goed onder mekaar.
Giet de pastasalade in een grote schaal en laat volledig afkoelen.
Bewaar in de frigo tot het barbecuefeest losbarst. :- )