Ingrediënten voor 2 personen
- 225 g volkoren speltbloem
- 1/2 tl zeezout
- 60 ml olijfolie
- 60 ml water
- 70 g tomatenpuree
- peper
- 1 tl provençaalse kruiden
- 2 tomaten
- 1/3 courgette
- 1 hand rucola
- 2 el tamari vinaigrette provençale (van Lima)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Lima.
wrapper
Bereiding
Meng de bloem met het zeezout en giet de olijfolie en het water samen. Giet nu het olijfoliemengsel bij het bloemmengsel terwijl je er met een vork door roert. Maak een samenhangend deeg. Stort het deeg uit op je werkblad en kneed stevig door. Maak een bol van het deeg en leg minstens 1u in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Haal het deeg uit de frigo en rol uit tot een langwerpige bodem van ongeveer 0,5 cm dik. Leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatenpuree. Snijd de courgette en tomaten in plakken en beleg de taart ermee. Kruid af met peper, zeezout en Provençaalse kruiden.
Bak in de oven gedurende 20min. Haal de plaattaart uit de oven, bestrooi ze met rucola en druppel de tamari vinaigrette provençale erover. Snijd aan en geniet!
Als je de courgette graag een extra kleurtje geeft kan je de schijfjes op voorhand bakken
in wat olijfolie in de pan.