Vegan rijsttaart

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor het deeg met je handen door elkaar in een ruime mengkom tot het deeg loslaat van de kom.

Kneed nog 2 min op een met bloem bestoven aanrecht tot een soepel en glad deeg. Leg afgedekt in de koelkast en laat minstens 1 uur rusten.

Maak intussen de rijstpap. Doe alle ingrediënten in een kookpot en laat gedurende 40-45 min opkoken op een matig vuur. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Zet hierna even opzij.

Maak de pudding. Klop het puddingpoeder los met een kleine hoeveelheid melk. Doe de overige ingrediënten in een kookpot en breng aan de kok op een matig vuur. Als het kookpunt is bereikt, voeg je het losgeklopt puddingpoeder toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 1-2 min pruttelen onder voortdurend roeren.

Meng de pudding onder de rijstpap.

Rol het deeg uit en leg dit in een ronde bakvorm bekleed met bakpapier of lichtjes ingevet. Doe de rijstvulling op de deegbodem.

Bak de taart gedurende 45 min op 190-200 °C.

Verticale tabs