Ingrediënten voor 4 personen
- 75 ml zonnebloemolie of kokosolie
- 200 gr pure chocolade
- 170 g zelfrijzende bloem
- 30 g cacao
- 180 g rietsuiker
- halve tl zout
- 1 vanillestokje (of vervang 20gr suiker door twee zakjes vanillesuiker)
- 230 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
- 100 g geroosterde gezoute pinda's
- 100 g pindakaas
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Elisabeth Van Lierop.
wrapper
Bereiding
Laat 150 g chocolade au bain marie smelten.
Meng bloem, suiker, zout, cacao en het vanillemerg in een kom.
Maak een kuiltje en giet hierin de olie, sojamelk en gesmolten chocolade en meng tot een egaal deeg.
Verhak de overige 50 g chocolade en schep die onder het deeg.
Bekleed een bakblik met een bakpapiertje en doe het deeg erin.
Schep hier en daar een paar eetlepels pindakaas op het browniedeeg en swirl het erdoor zonder het volledig te mengen.
Strooi de pinda’s erover.
Bak in een oven aan 180°C voor 20 à 25 min. Tot dat de buitenkant klaar is maar de binnenkant nog smeuïg is. Heb je het liever iets meer gemakken kan je de brownie best 30 minuten bakken.
Laat even afkoelen en aanvallen! Door hem volledig te laten afkoelen in de ijskast zal hij ook iets meer stollen.