Vegetarische wrap

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Los de groentebouillon op in het water.
  2. Snijd de rode ui, de teentjes knoflook, de selder, de bataat en de paprika in kleine blokjes. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees fijn. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en spoel ze even af onder de lopende kraan. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de andere fijngesneden groenten toe samen met het chilipoeder, het paprikapoeder en de spaghettikruiden. Roer even goed door en voeg dan meteen de maïs, de kidneybonen, de tofu en de blokjes tomaat toe. Blus met de bouillon. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen. Voeg de chocolade toe en laat nog 5 minuutjes inkoken zonder deksel.
  4. Was de roosjes veldsla, je hebt er 2 of 3 per wrap nodig. Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng het chilimengsel op smaak met zout en peper, dik eventueel in met instant granenvlokjes (bijvoorbeeld van Olvarit) of instant boekweitvlokjes (in de natuurvoedingswinkel). Bestrijk de warme wraps royaal met het chilimengsel en leg er enkele kransjes veldsla op. Rol de wraps op en snijd ze diagonaal door.

Opmerking

Een pittige wrap. De chocolade maakt de chilisaus nog voller van smaak.
Voor de liefhebbers: je kan dit gerecht ook serveren met een frisse guacamole.

Verticale tabs