Ingrediënten voor 2 personen
- 1 gele ui
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 150 g tofu
- 2 el edelgistvlokken
- 20 g zwarte olijven zonder pit
- 2 el kikkererwtenmeel
- Voor de topping:
- 1 handjevol vers basilicum
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit 'Easy Vegan All-day Breakfast. Makkelijk en snel voor ieder moment. ' van Living the Green Life, Sanne van Rooij. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui en rasp de courgette met een grove rasp.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui en de courgette 5 minuten.
Meng de tofu met de edelgistvlokken, olijven en het kikkererwtenmeel in de keukenmachine tot een dik beslag.
Schep het beslag over de ui en de courgette en bak de frittata 20 minuten boven in de oven.
Garneer vervolgens met verse basilicum.