Ingrediënten voor 4 personen
- 12 lasagnevel
- 500 g tofugehakt
- 2 ajuinen (versnipperd)
- 4 tomaten (in stukjes)
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 2 el tomatenpuree
- 1 dl groentebouillon
- provençaalse kruiden
- 500 ml ongezoete sojamelk
- 75 g tarwebloem
- 75 g sojaboter
- 1 mespunt nootmuskaat
- 3 el gistvlokken (optioneel)
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Veggietalent uit Gent
- Auteur: Sarah Braeckman
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°.
Maak eerst de tomatensaus: stoof de ui aan samen met de Provençaalse kruiden, de knoflook en de tomatenpuree. Voeg nu de tomaten, het tofugehakt en de groentebouillon bij de uien en laat het geheel goed doorkoken tot je een saus hebt.
Voor de bechamelsaus maak je eerst een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus hebt. De saus is beter iets te slap dan te stevig: de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op.
Bouw in een ovenschaal de lasagne op: begin met een laag tomatensaus, een laag lasagnevellen en eindig met een laag bechamelsaus.
Plaats de lasagne 30 tot 40 minuten in de oven.
Geef aan je lasagne een originele toets door hem 5 minuten voor het einde van de baktijd te bestrooien met amandelschilfers.