Veggies au vin

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verhit een scheutje olie in een stoofpot met dikke bodem. Laat hierin de gesnipperde rode ui en de fijngesneden look fruiten. Was de aardperen, wortels en pastinaak. Schil de wortelen en pastinaak (aardperen hoef je niet te schillen) en snij alles in dikke plakken. Doe de groenten bij in de pot en roerbak 5 minuten.

Borstel ondertussen de champignons schoon, snij in 4 en bak ze kort op een hoog vuur in een scheut olie. Voeg de champignons toe aan de andere groenten en blus met de rode wijn.

Voeg vervolgens het tomatenvlees, een blaadje laurier, een eetlepel suiker en een bouillonblokje toe, en breng het geheel aan de kook. Kruid naar eigen smaak met rozemarijn, tijm, basilicum, peper en zout. Laat de groentjes op een zacht vuurtje een klein uur sudderen tot de groenten beetgaar zijn (je wilt een stevige bite, geen tot moes gekookt prakje).

Bestrooi de veggies au vin met verse peterselie en serveer met een bijgerecht naar keuze: brood, pasta, rijst, bulgur, gekookte aardappelen, of waar je maar zin in hebt.

Ben je geen fan van champignons of de truffelsmaak van aardpeer? Vervang ze dan eens door courgette. Andere groenten die het goed doen in dit stoofpotje zijn zoete aardappel, rode biet, raapjes, zilveruitjes, ...

Laat hier je e-mailadres achter en ontvang elke donderdag een veggie recept!

Verticale tabs