Ingrediënten voor 4 personen
- 125 g quinoa
- 150 g tofu
- 2 tl sojasaus
- 1 tl agavesiroop
- 2 el pijnboompitten
- 1 venkel
- 6 wortelen
- 10 olijven (zonder pit)
- 1 sinaasappel
- 1 blik kikkererwten
- 1 citroen (enkel het sap)
- 2 el olijfolie
- gehakte peterselie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: aangeleverd door Melissa de Neve
wrapper
Bereiding
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking samen met ¼ blokje groentebouillon. Laat afkoelen.
- Snijd de tofu in blokjes en bak in olijfolie tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg op het einde de sojasaus en de agavesiroop toe. Laat afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten.
- Maak de wortels schoon, schil en rasp ze. Maak de venkel schoon en snijd in zeer kleine blokjes.
- Snijd de olijven in schijfjes. Pel de sinaasappel en snijd in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten.
- Doe alles samen in een kom en voeg vervolgens nog het sap van de citroen, olijfolie, peper en peterselie toe.