Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd de gele paprika’s en de venkel in kleine stukjes, stoof ze vijf minuten in wat olie en voeg dan water toe zodat de groenten net onderstaan.
Kruid met saffraan, peper en zout en laat alles goed doorkoken tot de groenten zeer gaar zijn. Mix dit alles zodat je een consistente gele saus krijgt.
Kook de lasagnevellen in gezouten water.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika’s en de aubergines in stukjes en hak de spinazie grof.
Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe.
Doe de rode paprika en de auberginestukjes erbij. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg nog wat olie toe en bak de groenten tot ze gaar zijn.
Voeg de spinazie toe en bak die zeer kort even mee.
Neem een ovenschotel en leg afwisselend laagjes gele saus, groenten, lasagnevellen, saus, groenten, pasta enzovoort. Eindig met een laagje saus en strooi de pijnboompitjes over het gerecht.
Zet de lasagne 15 minuten in de oven om goed warm te worden.

Verticale tabs