Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kleine rode ajuin in ringen
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 1/2 tl oregano
- 1 blik rode kidneybonen of zwarte bonen, uitgelekt
- 1 blik of brik tomaten op sap
- een snufje gemalen chilipoeder
- 1 tl gerookte gerookt paprikapoeder
- een scheutje vegetarische worcestersaus (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Zuid-Amerikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Recept: EVA
wrapper
vexicanwrap
Stoof de ui zacht in de olijfolie met wat zout (probeer het geduld op te brengen om ze langzaam op een laag vuurtje te karameliseren 10-15 minuten). Meng de specerijen en de fijngehakte knoflook onder de ui en laat een minuutje meebakken. Giet de tomaten in blik erbij en plet ze voorzichtig met een lepel. Laat goed doorkoken en giet er nu bonen bij. Prak de bonen grof met vork of aardappelstamper en roer goed om, tot alles door en door warm is. Voeg tenslotte de rodewijnazijn toe en roer de sojaboter erdoor.
Besmeer een wrap met het bonenmengsel, beleg verder met (ijsberg)sla, schijfjes tomaat, opgelegde rode ui of jalapeno en avocado!