Ingrediënten voor 1 persoon
- 4 el zelfrijzende bloem
- 2 el kristalsuiker
- 4 el vanille-sojadrink
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el aardbeienjam
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘5 ingrediënten vegan. 100 makkelijke en snelle recepten.’ van Katy Beskow. Uitgeverij: Becht
wrapper
Bereiding
Voor die keren dat je snel cake nodig hebt: mijn snelle versie van deze Britse klassieker – in een mok!
Meng het meel en de suiker in een grote mok. Voeg de sojadrink en zonnebloemolie toe en roer alles glad.
Maak een kuiltje in het mengsel en doe daar de jam in. Dek dit af met wat cakebeslag, zodat de jam niet meer zichtbaar is (dit voorkomt aanbranden).
Zet het geheel 1 1/2 minuut in de magnetron op het hoogste vermogen. Laat het 2 minuten afkoelen en geniet ervan!
TIP
Als je geen vanille-sojadrink in huis hebt, gebruik dan dezelfde hoeveelheid gezoete sojadrink en voeg nog 1/2 theelepel vanille-extract toe.