Vietnamese pho-soep

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Pel de ui en de knoflook en schil de gember. Hak alles fijn. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de wortels in de lengte doormidden en snijd ze dan in dunne halve schijfjes. Hak de paksoi fijn.
Doe de olie in een grote pan en zet deze op hoog vuur. Bak daarin de ui, de knoflook, de gember en de padden­stoelen onder geregeld roeren 5 minuten.
Meng intussen de tamari, de sesamolie, het limoensap en de agavestroop in een kopje. Voeg dit mengsel toe aan de pan en kook het 3 minuten, tot de paddenstoelen de vloeistof hebben opgenomen.
Voeg de bouillon toe aan de pan, samen met de wortel, de kaneel, de steranijs en de kruidnagels. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het mengsel onder geregeld roeren 15 minuten pruttelen.
Voeg 5 minuten voordat je de soep gaat serveren de noe­dels toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de paksoi toe. Hak intussen de lente-uien in dunne schuine ringen. Verdeel de noedels zodra ze gaar zijn met een schuimspaan over 4 kommen.
Breng de soep nu zo nodig op smaak met zout en peper en schep hem in de kommen. Garneer elke portie met taugé, lente-ui, ingelegde gember en chilipeper. Snijd de limoen in vieren en leg op de rand van elke kom een kwart stuk.

Verticale tabs