Vispannetje

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Maak eerst de vegan zalm. Schil de wortels en schaaf ze in dunne plakjes. Stoom ze kort gaar in een pan met een bodempje kokend water (ongeveer 5 minuten). Haal ze voorzichtig uit de pan zodat ze niet breken. Maak de marinade door de overige ingrediënten te mengen en meng er dan voorzichtig de wortelplakjes door. Laat enkele uren en bij voorkeur een hele nacht marineren in een afgesloten potje in de koelkast. De zalm is niet noodzakelijk voor het recept, dus sla deze stap eventueel over.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze beetgaar en maak de puree door de aardappels te pureren en alle kruiden, het water/de melk en de boter toe te voegen.

Smelt ½ el plantaardige boter in een grote koekenpan of wokpan. Snijd de ui en wortel in kubusjes en de prei in halve ringen en voeg toe aan de pan. Stoof de groenten samen met de kombu en viskruiden ongeveer 7 minuten aan op een matig vuur. Blus met de witte wijn en laat de alcohol uitkoken in een tiental minuten.

Voeg de sojaroom, het water, de bouillonblokjes, de nori, de wakame en de tofublokjes toe aan de pan en roer goed door elkaar. Laat een tiental minuten inkoken op een matig vuur zonder deksel op de pan.

Maak intussen de vegan coquilles. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Snijd de koningsoesterzwammen in rondjes van 1,5 à 2 cm dik. Verdeel de misopasta over de boven- en onderkant van alle coquilles en bak ze ongeveer 5 minuten aan beide kanten tot ze mooi lichtbruin en mals zijn. Zet opzij.

Verdeel het vispannetje in een kleine ovenschotel. Doe de puree in een spuitzak (of diepvrieszakje waarvan je de punt afknipt) en spuit torentjes op het vispannetje. Zet 10 minuten in de oven onder de grill.

Werk het vispannetje af met de coquilles, zalm, peterselie en eventueel enkele druppels vers citroensap.

Weinig tijd? Laat de zalm en/of coquilles achterwege. Het gerecht is ook erg lekker zonder die toevoeging, al zorgt het wel voor de kers op de taart. Je kan ook stap 7 overslaan en het vispannetje rechtstreeks uit de pan serveren met de puree als bijgerecht.

Verticale tabs