Ingrediënten voor 10 personen
- 300 g kikkererwten
- 100 g Alpro soja margarine Bakken en Braden
- 2 kg voorgekookte aardappelen gehalveerd
- 5 blaadjes laurier
- 2 kg hutsepotgroenten
- 40 g groentebouillonpasta
- 10 vegan witte worsten met tuinkruiden (Greenway), in schijfjes
- 100 ml zonnebloemolie
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- peper en zout
- muskaatnoot
- paprikapoeder
- 300 g mosterd
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Dit is een recept van EVA. Foto (c) Toos Vergote.
wrapper
Bereiding
Stoof de kikkererwten 10 minuutjes samen met de margarine, zonder kruiding.
Doe de aardappelen in een douche of braadslede, voeg ruim water toe tot ze goed onder staan, voeg de kikkererwten, laurier, bouillonpasta en de groenten toe. Breng aan de kook en laat op matig vuur verder garen.
Snij de worst in schijven van ongeveer 2 cm en meng deze vervolgens met de zonnebloemolie. Bestrooi met paprikapoeder en bak 10’ op 180 C° tot ze mooi gekleurd zijn.
Kruid de hutsepot af met peper, zout en nootmuskaat.
De stukjes worst apart serveren om de portie correct te houden.
Bestrooi met peterselie en serveer de mosterd apart.