Ingrediënten voor 4 personen
- 7 g droge gist
- 250 ml lauw water
- 1 el agavesiroop (of suiker of ahornsiroop)
- 500 g bloem
- 1 el rozemarijn
- 2 el gedroogde vruchten (naar keuze)
- 2 teentjes look (fijngesneden)
- 1 tl zout
- Voor de hummus:
- 1 blik kikkererwten
- 2 teentjes look
- 1 el citroensap
- 1 tl komijn
- 1 el sojasaus
- 1 el vocht van de kikkererwten (eventueel meer voor de structuur)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hapje
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een vetarm en olievrij recept van Sophie Maes.
wrapper
Voor het brood
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer de gist in in 250 ml lauw water, samen met de agavesiroop. Laat even rusten.
Meng ondertussen de witte bloem en de volkorenbloem met de rozemarijn, het gesneden gedroogd fruit, de look en het zout.
Voeg alles samen en kneed goed. Laat een uur rijzen.
Verdeel het deeg en maak lange rollen om te vlechten. Vlecht het brood en bak het 35 minuten.
Voor de hummus
Mix alle ingrediënten voor de hummus. Voeg eventueel wat extra kikkererwtenvocht toe voor de textuur. Werk af met kruiden naar keuze en peper en zout.