Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Trek er in de ochtend op uit en pluk 25 mooie vlierbloesemschermen. Indien er beestjes opzitten, pluk deze er dan af, maar spoel de schermen zeker niet met water, dan verlies je het aromatische stuifmeel! Pluk dus ook geen bloesems als het regent. Let erop dat de bloesems nog mooi bloeien en al open staan. Eind mei is de beste periode hiervoor.
  2. Leg de schermen in een kom en doe er de in schijfjes gesneden citroenen bij. Dit mengsel laat je 24 uur trekken.
  3. Giet het mengsel door een neteldoek (heb je dit niet, gebruik dan een heel propere zakdoek of dunne keukenhanddoek) en laat uitlekken. Knijp het resterende vocht uit de doek.
  4. Voeg per liter water 1 kilogram suiker toe en laat 10 minuten inkoken.
  5. De siroop is nu klaar om in flessen te doen.

Tips

Gebruik de stroop voor lekkere limonades, sorbets of een heerlijke zomerse cocktail mee te brouwen, de ideale aperitief voor je veggie-bbq!

Vlierbloesem-aperitief
* 1/3 vlierbloesemsiroop
* 1/3 gin
* 1/3 spuitwater
* ijsblokjes
Serveer in een champagneglas.

Opmerking

Heel soms kan het gebeuren dat de zelfgebrouwen siroop begint te gisten en dat je flesje ontploft (onderschrevene is ondertussen ontploffingsspecialist). Wil je dit risico niet nemen, dan kan je 1/2 siroop met 1/2 gin op fles doen. Dit bewaart zonder ontploffingsgevaar. Je kan de pure siroop ook in handige kleine porties in de diepvries bewaren.

Valt dit recept in de smaak? Super!
Maandelijkse inspireren we 100 000 mensen met plantaardige recepten.
Help ons om deze gratis te blijven aanbieden voor iedereen en steun EVA.

Verticale tabs