Ingrediënten voor 10 personen
- 750 g filetstukjes ("Just like chicken" Greenway)
- 1 bussel lente-uien fijn gesneden
- 15 g look gesnipperd
- 150 g selder in stukjes
- 1 kg kastanjechampignons in kwartjes
- 10 g tijm heel
- 90 g bloem
- zout
- 50 g Alpro sojaboter Bakken & Braden
- 150 g rode uien fijngesnipperd
- 100 g witte uien fijngesnipperd
- 45 ml citroensap (en zeste)
- citroenpeper
- 1 L Alpro amandelmelk ‘for professionals’
- 75 ml witte wijn
- 250 ml groentenbouillon
- 50 ml Kikoman sojasaus
- 60 g maïzena
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
wrapper
Bereiding
Bak de uien in sojamargarine aan tot ze glazig worden.
Voeg de look en de champignons toe en bak op hoog vuur.
Kruid met tijm, citroenpeper, en zout. Voeg de zeste van de citroen toe met de filetstukjes.
Wanneer alles goed aangebakken is, bestrooi ze met bloem en roer om.
Blus met wat sojasaus (let op voor de zoute smaak).
Voeg de lente uitjes toe met de amandelmelk en laat wat inkoken.
Voeg het citroensap en - indien nodig - de opgeloste maïzena om de saus de gewenste dikte te geven.
Tips
Wil je het geheel glutenvrij houden, laat de bloem weg, en dik de saus volledig met maïzena.
Indien je meer groente aan het geheel wenst toe te voegen, passen prei of pompoen hier ook goed in. Tijdens de herfst kan je een heerlijke mix van paddestoelen gebruiken.