Ingrediënten voor 2 personen
- 2 1/2 kop volkorenpasta
- 1/2 kop verse basilicum
- 1/2 kop rucola
- 1/2 kop gekookte of gestoomde broccoli
- 1 teentje knoflook
- citroensap (van 1/2 citroen)
- 1/2 kop olijfolie
- 1/2 kop walnoten (kan ook met pijnboompitjes of hazelnoten)
- 1/2 kop edelgistvlokken (en enkele lepels als garnering)
- peper en zout naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Carrie op haar blog Spoon 'n Spice.
wrapper
Kook de pasta in kokend water met een scheutje olijfolie.
Doe alle andere ingrediënten samen in de foodprocessor en mix tot je een smeuïge pesto-massa krijgt. Als je pesto te droog is, voeg er dan tijdens het mixen wat water of extra olijfolie aan toe.
Schik de pasta en schep er de verse broccoli-pesto over. De pasta warmt de pesto wat op, maar als het je het liever wat warmer hebt, kun je de ze nog even opwarmen in de microgolf.