Voorjaarspilav met asperges, venkel en doperwten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de pilav

Was de rijst in verschillende porties koud water tot er helder water af loopt en laat hem 20 minuten in koud water weken. Laat de rijst goed uitlekken, doe hem in een grote pan met deksel en giet de bouillon erover.

Breng aan de kook, zet het deksel op de pan, zet het vuur zo laag dat de bouillon nog net kookt en laat 10 tot 12 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat met het deksel erop staan zodat de rijst gaar kan stomen.

Voor de groenten

Verhit intussen de olie in een grote pan op halfhoog vuur. Voeg de uien toe en laat 6 tot 8 minuten smoren tot ze gaar en glazig zijn. Laat niet kleuren.

Doe de knoflook en chilipeper in de pan, smoor alles nog 2 minuten en roer de venkel erdoor met een paar eetlepels water. Zet het deksel op de pan.

Laat de groenten in 8 minuten gaarsmoren en doe de asperges, doperwten, tuinbonen, komijn, garam masala en het zout erbij.

Roer, zet het deksel weer op de pan, laat alles nog 3 tot 5 minuten smoren en neem de pan van het vuur.

Snijd de kruiden fijn en schep ze met de rijst door de groenten - verbreek eventuele rijstklonten voorzichtig met de hand - stort het gerecht in een schaal en dien op. Geef er partjes citroen bij.

Verticale tabs