Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zoete appels (of peer of nectarine of pruim - in blokjes of partjes)
- 1 el citroensap
- kaneel (naar smaak)
- 1 kop (120 g) amandelen (of walnoten of pecannoten)
- 1 kop (100 g) kokosschilfers (of extra noten/havervlokken)
- 2 grote el kokosolie gesmolten
- 2 el xylitol (of stevia, ahornsiroop, …)
- 2 kl kaneel
- 1 snufje zout
- 1 kop cashewnoten
- 6 - 8 el water
- 2 el xylitol (of stevia, ahornsiroop, …)
- 2 el citroensap
- 2 mespuntjes vanillepoeder
- zeezout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Bron: Julie Van den Kerckhove i.s.m. Marlene appels
wrapper
Fruit
Meng het fruit met het citroensap en de kaneel in een ovenschaal.
Laat het even marineren terwijl je de crumble maakt.
Cashewroom
Doe de cashews in de blender samen met het water, de xylitol, het citroensap, het
vanillepoeder en het zout. Mix tot een gladde cashewroom.
Crumble
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de amandelen grof in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes, of
met een koffiemaler/hakmolen.
Smelt de kokosolie op een laag vuurtje.
Meng de gehakte amandelen met de kokosschilfers, de gesmolten kokosolie, de
xylitol (of andere zoetstof naar keuze), de kaneel en het zeezout.
Bedek de gemarineerde appeltjes in de bakvorm met de crumble en plaats hem 15
minuten of langer in de voorverwarmde oven. Dek eventueel de bovenkant af zodat
de crumble niet aanbrandt.
Serveer warm of op kamertemperatuur met enkele lepels cashewroom of een
bolletje ijs.
Op www.julieslifestyle.com vind je eenvoudige recepten voor vegan ijsjes van
bevroren banaan en suikervrije bessensorbet.
Je kunt deze crumble ook ‘rauw’ serveren. Dan hoef je ’m niet te bakken. Neem vier
leuke glaasjes, vul de bodem met een laagje crumble, voeg daarna een flinke laag
fruit toe, opnieuw wat crumble en werk af met cashewroom of ijs.