Waterzooi

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Maak eerst een groentebouillon:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie en stoof de ui glazig.
Snijd intussen 1 wortel en de selderij in stukken en voeg ze toe, samen met de knoflook, de peperkorrels en de laurierblaadjes. Blus met de witte wijn en laat dit even verdampen. Giet 1,5 liter water over de groenten en breng alles aan de kook. Snijd het groene gedeelte van de preien, snijd dit in stukjes en voeg ze toe. Bewaar het preiwit. Snijd de peterseliestengels af en bewaar de rest. Voeg de peterseliestengels bij het kookwater. Laat de groenten een halfuur koken. Giet alles door een zeef en bewaar de bouillon.

Maak nu de rest van de waterzooi.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortelen in stukjes en snijd het preiwit in ringen.
Stoof de wortelen even in wat olie. Voeg de aardappelen toe, stoof ze even mee en giet dan de bouillon erbij. Laat wortelen en aardappelen 10 minuten koken.
Voeg de bloemkool, de prei en de sojaroom toe. Kruid met citroensap, dragon, peper en zout. Voeg de tofureepjes toe en laat het stoofpotje nog 3 minuten sudderen.

Serveer de waterzooi in soepborden, bestrooid met gehakte peterselie.

De basis voor deze waterzooi is een zelfgemaakte groentebouillon. Je kunt dit vervangen door een bouillonblokje opgelost in water, maar toch hopen we dat je het niet doet. Zelf bouillon maken is niet moeilijk, je kunt er groenteafval in kwijt en het resultaat is zoveel beter!

Op zoek naar nog meer recepten?

Neem eens een kijkje in onze collectie 40 lekkere dagen zonder vlees.

Je kunt ook altijd een kookworkshop volgen of een abonnement op ons magazine nemen.

Verticale tabs