Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kopje havermout
- 3/4 tl kaneel
- 1/2 tl pimentpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl zout
- 4 el ahornsiroop (of agavesiroop)
- 4 el pompoen (pompoenblokjes gaar stoven en mixen)
- 2 el appelmoes
- 1 el (bruine) suiker
- 3/4 tl vanille-extract
- 1/2 kopje gedroogde vruchten zoals veenbessen, rozijnen, kokos, ...
- 1 handje zaden en/of noten
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 1 peer
- sojayoghurt natuur
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bekijk ook ons filmpje: Winterfruit met spice crumble
wrapper
Zet de oven op 160 graden.
Meng de droge ingrediënten in een kom en de natte in een andere. Meng nu de natte met de droge ingrediënten door elkaar.
Spreid dit mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en laat 30 minuten bakken. Roer af en toe, zodat alles gelijkmatig bruin wordt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Maak nu een slaatje van je winterfruit, strooi er een goeie portie crumble over en werk af met enkele lepels sojayoghurt.