Wintergroen soep met erwtjes en cashewnootjes (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Soep
  • Bron: Gerecht van Bert Deganck Fotografie: (c) Toos Vergrote

wrapper

Bereiding

1) Stoom de erwtjes gaar en zet opzij.
2) Bereid een soep van de bouillon met de ajuin, prei en spliterwten.
3) Voeg op het laatst de spinazie en munt toe en mix.
4) Voeg de erwtjes toe en de sojaroom.
5) Breng op smaak met peper, zout, selderijzout.
6) Overstrooi bij het serveren met de cashewnoten.

Je kan het gerecht ook afwerken met Alpro soja Absolutely Coconut.
De cashewnoten kan je vervangen door pompoenpitten of zonnebloempitten die je even kort roostert (en eventueel afblust met een scheutje sojasaus voor extra smaak). Deze zijn goedkoper.

Verticale tabs