Ingrediënten voor 6-8 personen
- Voor de gevulde seitan:
- 235 ml water
- 50 g ajuinen (in stukjes)
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 135 g tarwegluten
- 70 g kikkererwtenmeel
- 3 el gemalen kokosnoot
- 1 el maiszetmeel
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 2 tl komijn
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl oregano
- 1 1/2 tl (gerookt) zout
- Voor de vulling:
- een bosje verse koriander
- jalapeñopepers (in stukjes, naar smaak)
- 1 el olijfolie
- 1 teentje look (geperst)
- een snuifje suiker
- Voor de kokos-limoen chili:
- olie (om te bakken)
- 1 ajuin (fijngehakt)
- 4 teentjes look (fijngehakt)
- 2 verse jalapeñopepers (zaadjes uitgehaald en fijngehakt)
- 2 tl komijnpoeder
- 1 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl oregano
- 2 blikken cannellinibonen
- 2 blikken kikkererwten
- 1 1/2 blik mais
- 1 blik kokosroom
- 350 - 475 ml groentebouillon
- 3 - 4 el limoensap
- zout en peper
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Yanni op de blog Chillies for Chocolate.
wrapper
Voor de gevulde chili seitan
Meng de tarwegluten, het kikkererwtenmeel, de kokosnoot, de maïzena, de kokossuiker en de kruiden in een kom.
Mix of blend de natte ingrediënten. Meng de natte ingrediënten met de droge en kneed voor enkele minuten. Het deeg zal aan de zachte kant zijn. Laat ongeveer 10 minuten rusten.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling in een kleine kom.
Verdeel het deeg in zes gelijke delen, duw het deeg plat in rechthoeken (voorzichtig, scheur ze niet). Verdeel de vulling over de seitanrechthoeken. Zorg ervoor dat je nog een rand van 1cm over hebt. Rol de seitan voorzichtig op.
Pak de seitan eerst in met bakpapier, en dan in aluminiumfolie. Plaats de seitan in een stomer en stoom 30 minuten.
Verwarm de over voor op 175°C. Plaats de gevulde seitanroulades op een rooster en bak ze 20 minuten, draai ze halverwege om.
Laat de roulades een paar minuten afkoelen en verwijder daarna voorzichtig het bakpapier en de aluminiumfolie.
Voor de kokos-limoen chili
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui tot hij doorschijnend is. Voeg de look, jalapeño en kruiden toe en bak nog een minuut.
Voeg de bonen, maïs, kokosmelk en een halve kop groentebouillon toe en breng het aan de kook. Verlaag de temperatuur, zet er een deksel op en laat 30 minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer regelmatig. Je kan extra groenten of bouillon toevoegen indien nodig.
Kruid af met peper en zout.
Verdeel dan de chili over de borden. Snijd de seitanroulades in stukken en serveer met je favoriete toppings. Bijvoorbeeld koriander verkruimelde tortillachips of avocado.