Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ajuin
- gefermenteerde look (naar smaak)
- 3 wortelen
- 1 spitskool
- 2 el kerriepoeder
- 3 - 4 el witte tahin
- peper en zout
- 3 el olijfolie
- 200 ml water
- 100 g cashewnoten
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Nelle Devynck
wrapper
Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven staat.
Schil de wortelen. Snijd ze in reepjes. Snijd ook de spitskool.
Verwarm 2 el van de olijfolie en roerbak de wortelen tot ze bijna beetgaar zijn. Voeg de spitskool toe.
Verwarm ondertussen het water. Los de tahini erin op en voeg het kerriepoeder en de gefermenteerde look toe. Voeg dit mengsel toe aan de wok. Kruid bij met peper en zout.
Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof. Haal ze uit de pan als ze lichtbruin zijn.
Schil de ui en snijd hem in blokjes, bak de ui flink aan in 1 el olijfolie.
Schep de rijst en de wok op, werk af met de geroosterde cashews en eventueel een beetje bladpeterselie.