Wortelkroketjes, salade van mesclun, radijs en appel, currymayo

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de kroketjes

Schil en kook de wortels.
Rooster de pijnboompitten.
Mix de wortel tot een gladde puree.
Voeg de pijnboompitten en gehakte peterselie toe, en kruid af met peper en zout.
Verdeel de puree in 3 gelijke delen, en breng één deel op smaak met gomasio, één deel met chermoula en één deel met baharat.
Maak balletjes met behulp van een ijsschep en zet ze in de snelvriezer.
Paneer de opgesteven balletjes achtereenvolgens in bloem, een papje van bloem en water, en panko. Laat de kroketjes koud rusten.

Voor de currymayo

Meng alles door elkaar en breng op smaak.

Voor de afwerking

Verdeel de mesclun in een diep bord.
Verdeel er de appel en selder over.
Bak de wortelkroketjes mooi goudbruin en schik op de salade.
Werk af met platte peterselie, currymayo en radijs.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs