Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote zoete aardappelen (700 g)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 100 g rijst
- 1 klein blikje zwarte bonen of kidneybonen
- peper en zout
- Voor de vulling: spinazie, paprika, komkommer ...
- Saus: hot sauce, taco saus ...
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog De Groene Meisjes.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de zoete aardappels op een ovenrooster of bakplaat bedekt met bakpapier. (Bakpapier is belangrijk anders ‘lekken’ de aardappels in je oven of bakplaat.) Prik er een paar keer in met een vork en zet voor 50 minuten in de oven. De aardappels moeten zacht zijn als je ze indrukt.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het blik zwarte bonen uitlekken en snijd de groenten in repen.
Haal de schil van de zoete aardappels. Prak de aardappels met een vork en roer de kruiden erdoor.
Verhit de wraps.
Verdeel de zoete aardappelmix over de twee wraps en voeg alle andere vulling toe. Voeg ook wat taco of hot sauce toe.
Rol de wraps op en happen maar!
Meer inspiratie? Ontdek alle Donderdag Veggiedagrecepten hier.