Zacht blazen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Een pompoen openbreken is best eenvoudig: Gooi ‘m heel hard op de grond, dan splijt ie
vanzelf in 2 of 3 stukken. Spoel goed af onder koud stromend water, verwijder de pitten
en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
Doe kerstomaatjes, knoflook, sjalotje en basilicum in een hoge maatbeker. Voeg 1
eetlepel olijfolie toe en maal alles fijn met een staafmixer.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Fruit de preiringen 2 minuten. Voeg de
‘tomatensaus’ uit de foodprocessor toe en bak 1 minuut. Voeg pompoenblokjes, rode
linzen en het laurierblaadje toe. Schep een paar keer goed om en voeg dan de bouillon
toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblaadje en schep de
soep in kommen. Eet smakelijk!

smaaktip:
Dit is een beresterk recept. In linzen zit lekker veel ijzer en eiwitten. Als je er dus een goed stuk volkoren brood bij serveert, dan heb je een volledige warme maaltijd die je buik goed vult.

Verticale tabs